Очаква се да бъде избрано ново ръководство на Националното сдружение на

...
Очаква се да бъде избрано ново ръководство на Националното сдружение на
Коментари Харесай

Кметът на Троян: Общините имат крещящи нужди и много въпроси към регионалния министър

Очаква се да бъде определено ново ръководство на Националното съдружие на общините.

" Най-големите провокации пред общините постоянно са свързани с това да работим за възстановяване на качеството на живот на жителите. Задачите, които си слагаме, са разнообразни, само че най-важното е жителите да живеят добре. Днес чакаме и министъра на районното развиване господин Цеков, чакаме доста отговори от него. Имахме доста прям разговор с президента по тази причина, че властта в общините най-сетне би трябвало да бъде такава, че да може да даде отговор на потребностите на хората. Говорихме си за съответни проблеми, които вълнуват общините ", коментира кметът на Община Троян и доскорошен зам.-председател на Националното съдружие на общините Донка Михайлова в студиото на  " България заран ".

Тя акцентира, че тематиката, която слага не за първи път пред премиера акад., е обвързвана с " крещящата потребност от вложения в преносната система за електрическа енергия ".

" В Община Троян има села, в които токът стопира по 20-30 пъти дневно. Всяка седмица в кабинета ми идват бизнесмени, които имат доста съществени проблеми поради прекъсването на тока ", сигнализира Михайлова в ефира на Bulgaria ON AIR. Кметът на Троян изясни, че потребностите са толкоз доста, че средствата в никакъв случай не са задоволителни.

" Искаме да бъдем не касичката на страната, а да разполагаме с запас, който може да бъде употребен в част от общините за създаване на нови здания, нови детски градини, в други - за улична мрежа. Потребностите са доста разнообразни. Най-важното сега за нас е капиталовата стратегия ", сподели Михайлова.

На въпрос с какво е специфичното, което разграничава Троян от другите общини, Михайлова отговори, че са въведени управнически модели, разнообразни от всеобщите български общини, а в центъра на тези модели стои индивидът и проблемите му.

" Изградихме фондове, които обезпечават запас за решение на значими проблеми. Ние сме единствената българска община, която ръководи всички комунални действия посредством общински предприятия ", уточни зам.-председателят на Националното съдружие на общините.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР